Ferdinand Lundberg : BOGATI I NAJBOGATIJI, Studija o moći novca

150.00Kn  88.00Kn
Save: 41% off

.
Ferdinand Lundberg

.

AKCIJA
sada samo 2knjige = 88kn
( 44kn komad)
**********************************************************
BOGATI I NAJBOGATIJI, Studija o moći novca danas, 1 & 2 dio
- Ferdinand Lundberg

Uvez: TVRDI UVEZ sa omotom
Godina izdanja: 1977
Izdavač: Globus, Zagreb
Preveo(la): Franjo Gaži
Oblast: Privreda, Ekonomija, Biznis

O pravim vladarima SAD-a

Autor u ovoj knjizi pokušava dati analizu bogatog, odnosno najbogatijeg dijela američkog društva. Ovim opsežnim istraživanjem, koje ima i ekonomske i sociološke ambicije, detaljno istražuje nastanak, aktivnosti, utjecaj na društvo i pravce akcije bogatog i najbogatijeg segmenta Amerike.

* samo u kompletu


**********************

Ferdinand Lundberg (30. travnja 1902. - 1. ožujka 1995.) bio je američki novinar poznat po svojim čestim i moćnim kritika američkih financijskih i političkih institucija. Njegov rad zaslužan je za utjecaje na Roberta Caroa , Ralpha Nadera i druge.

Karijera

rano u svojoj karijeri Lundberg je bio poslovni izvjestitelj za United Press International i Chicago Daily News . Od 1927. do 1934. izvještavao je za New York Herald Tribune .

kojeg je Los Angeles Times opisao kao "duhovitog, artikuliranog, promišljenog, čudesno načitanog i nimalo sramežljivog u pričanju nama upravo ono što misli o Americi i neredu koji smo napravili zbog nje ", glasan je bio Lundberg u svojim suprotnim stajalištima, opisujući Sjedinjene Države kao oligarhiju, iznuđujući istaknute američke obitelji, uključujući Rockefellere i Hearsts , te osuđujući Ustav Sjedinjenih Država , istovremeno tražeći njegovu zamjenu s parlamentarnim sustavom . Nekoliko njegovih desetak knjiga o tim temama bile su najprodavanije.

Lundbergovu debitantsku knjigu, Imperial Hearst, Foreign Affairs pohvalio je kao "uništavajuću studiju novinski magnat "vrijedan" široke pažnje ", dok su u moderno doba Robert Caro i Ralph Nader Lundbergovu Američku 60 obitelj citirali kao rani utjecaji na sebe. Betty Friedan je u međuvremenu napisala Žensku mistiku kao pobijanje Lundberga i Marynije F. Farnham Modern Woman: The Lost Sex , uzimajući naslov iz fraze koju je Lundberg koristio u svojoj knjizi.

Osim svog novinarskog rada, Lundberg je također proveo 16 godina kao dodatni profesor socijalne filozofije na Sveučilištu New York . Također je bio urednik za Century Foundation .


This product was added to our catalog on Tuesday 07 December, 2021.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.